Nazim Masnawi

Nazim Masnawi ialah seorang tukang buat sari kata, seorang adik bongsu, seorang Islam, dan seorang lelaki kali terakhir diperiksa.

Tombiruo (2017): Filem Komik yang Bukan Kepalang

Masalah utama filem Tombiruo adalah ia merupakan adaptasi novel Tombiruo. Meskipun dicop sebagai penulis nombor satu thriller Malaysia, Ramlee Awang Murshid sebenarnya paling lemah bab menyelit unsur tersebut ke dalam novel-novelnya –

Pencinta Filem vs Peminat Filem

SESIAPA yang suka filem dan mengangkatnya sebagai sesuatu yang indah dan hakikat* satu part tu akan dilihat menjengkelkan sewaktu berdiskusi tentang filem. Pencinta filem memanjang nak diskas filem pada tahap yang dianggap

Badass Bulan Ini

//

Bulan Julai belum habis tapi Neon Berapi telah sepakat memilih personaliti Badass Bulan Ini. Kami berharap semua setuju. George A. Romero – Matinya Seorang Punk Rocker Filem George A. Romero meninggal dunia awal

Filem Kenalah Best!

Sepotong rayuan agar korang ada taste sikit “Kurang-kurang bukan level filem A. Razak Mohaideen la.” Aku dah lama tulis pasal filem. Dekat 15 tahun. Aku tak tau dah berapa kali orang balas