Formula 1 Terakhir

//
9 mins read

Mac 2009. Jumaat. 3.40 pagi. Media Registration Center (MRC), 50 meter dari registration tunnel. National press officer, seorang maintenance crew dan seorang analyst executive dengan buku checklist sedang memeriksa warna bunga di dalam pasu yang disusun di luar MRC. Kesemua mereka bermata barai. Tidur terakhir 20 jam sebelumnya -2 jam di atas sofa Media Centre- dan dihadapan mereka terdapat sebaris 12 pasu bunga. 3 darinya datang dengan warna yang salah. Kamu boleh melakukan kesilapan memilih pasangan hidup tapi tetap ke jinjang pelamin dengan sedikit perbincangan, mungkin satu dua tipu muslihat kamu dapat 5 zuriat tapi kamu tidak boleh biarkan matahari memulakan tugas 3 jam dari sekarang bila mana ada terdapat 3 pasu bunga yang tersilap warna di depan MRC. Mana boleh.

Sejam kemudian, 400 meter dari MRC, Nik -eksekutif penyiaran- sedang menghirup gelas kopi –styrofoam cup sebenarnya- yang ke-7 billion kali sejak dia memulakan tugas ‘pagi tadi’ di TV Compound. Pagi tadi bermaksud 2 hari lepas. Salah satu groupset walkie-talkie dari team live-feed tidak berfungsi dalam frekuensi biasa dan pesanan ringkas dari SMS yang diterima sebentar tadi meminta dia menyediakan frekuensi baru yang disahkan MCMC dengan kadar segera. “Kadar segera” ialah cara sopan penuh beradab untuk mereka –Formula One Management atau F.O.M- actually kata “10 f*****g minutes, you mother*****r you”.

Ah Siang bingkas bangkit selepas perbualan singkat telefon sebentar tadi. Capai kunci lori satu tan, bergegas ke Daihatsu Lite Delta ekzos separuh tercabut, kemudian ber-aryton senna ke nursery miliknya. 3 carnation warna periwinkle blue perlu sampai ke MRC sebelum pukul 6 pagi. Disaksikan unggas dan burung hantu, di pagi bertuah itu, lori Ah Siang telah memecahkan rekod kelajuan terpantas tidak rasmi untuk mana-mana Daihatsu Lite Delta dalam kategori Puchong -Litar Sepang. Dia tidak sedar pencapaian itu. Dia jauh lebih risaukan misi 3 pasu bunganya dan kontrak 3 tahun yang dalam bahaya dari hal-hal seperti itu. Hujung tip ekzos lori dia tertanggal terus di selekoh traffic light sebelum bulatan KLIA. Ini pun dia tidak sedar hinggalah 2 hari kemudian.

Menunggang 125Z ke Sepang, Najib cuba mengingati beberapa frekuensi yang telah di pre-approve untuk hal-hal emergency seperti ini. 2 sudah diambil team grid marshall sehari sebelumnya jadi ada 3 lagi. Masalah Nik di TV compound akan dia selesaikan sebentar lagi. 3 minit lebih cepat kalau dia tidak terbabas ke bahu jalan akibat satu ekzos lori tertanggal yang berada betul-betul di tengah jalanraya. “Binawe punya ekzos lori. Sikitttt jer lagi” bebel Najib merenung ke objek itu, sambil dia mengangkat semula 125z nya yang rebah di bahu jalan. Pada waktu-waktu sebegini, mereka yang dalam perjalan pergi kerja sama ada rajin atau gila. Najib, kedua-duanya.

Seminggu sebelum Formula 1, semua petugas SIC bertukar menjadi raksasa menakutkan. Actually, dalam 12 bulan, secara amnya staf SIC mempunyai dua saja karektor. Raksasa menakutkan 3 bulan menuju ke event besar dan langsung berubah menjadi mental crayon shin-chan, outcome akibat tekanan perasaan ketika berubah menjadi raksasa. Kami tidak pernah sempat untuk menjadi manusia biasa.  Kalau sebulan sebelum itu website administrator SIC pura-pura sibuk, seminggu sebelum Formula 1 dia jadi betul-betul sibuk. Sebulan sebelumnya COO mereka berada di Circuit Office seminggu sekali –ada 2 bangunan pejabat. Satu pejabat pentadbiran di Welcome Center, satu lagi circuit office di kawasan bangunan litar-, pad minggu Formula 1 dia berjalan kaki lebih 5 kilometer mengelilingi litar sehari 3 kali. Kalau di hari-hari bukan minggu Formula 1, makcik cleaner clearkan dustbin kami sehari sekali, hari itu dia buat sampai 3 kali. Unggas dan mergastua radius sekitar juga ikut turut busy di minggu Formula 1, saya, pernah terlalu busy sehingga pada satu tahap, saya literally perlu menggunakan 3 pasang walkie talkie dan 5 telefon bimbit pada masa yang sama. Saya tidak main-main. Sungguh. Kamu tidak ada idea betapa terlihat poyo-nya saya dengan kelengkapan elektrik keliling pinggang sebegitu. Untuk satu minggu, dedikasi seorang mat rock yang cool dan tidak kelam kabut perlu diketepikan dulu. Kalau kamu mahu ek-elehkan saya, ambil kira yang ini ialah one of those demi-negara punya pengorbanan.

Formula 1 ialah acara terbesar kami, tapi kami bukanlah penganjur. Untuk F1, kami  di sana hanyalah sebagai hos. Delegasi F1 yang dikepalai oleh F.O.M. akan secara praktis datang dan in a way memberitahu kami “look children, you favourite step mother has arrived and when I said I want it in 5 minutes, I mean half an hour ago. You follow?”. Dan kerana sikap mereka yang sebegini, kami di sana tidak begitu gemar sarkis ini. Berbeza dengan sarkis MotoGP yang datang dengan attitude yang agak Italiana; layback, easy going, happy-happy, Valentino Rossi. Tapi suka atau tidak, Formula 1 perlu berlaku. Demi negara.

Kesibukan bermula 6 bulan sebelum itu di peringkat komunikasi dengan F.O.M. tentang apa yang boleh dan tidak boleh kami sebagai hos dan penjual tiket, lakukan. Intensity sibuk meningkat 3 bulan kemudian. Ada monthly, weekly progress meeting di peringkat pengurusan dan hampir setiap hari ada pertemuan sebelum pulang peringkat department untuk kami sort out kan kerja-kerja kami yang inter-related. Pada peringkat ini, ketegangan meningkat. Bukan luar biasa kalau di sana sini terdapat situasi bertegang urat dan sedikit lagi mahu bertumbuk tapi kami telah diingatkan awal-awal oleh CEO; nothing personal. Kami bukan anjurkan pasal malam. Ini, tidak keterlaluan kalau dikatakan ialah event sukan terbesar negara dari segi pelaburan dinero. Perbelanjaan kerajaan, duit saya, kamu, kita semua dan kalau perlu bertegang urat kerana tanggungjawab kepada tax-payer, be it. Kalau perlu bertumbuk… tapi seingat saya tidak pernah berlaku. Tidak semasa hampir 5 tahun saya di sana. Tapi betul, ia intense.

Formula 1 ialah tentang apa berbeza-beza kalau ditanyakan kepada orang yang berlainan. Terok sebenarnya ayat sebegini sebab kalau kita cakap pasal apa sekalipun, ia berbeza untuk setiap orang tapi beri saya peluang guna ayat ini. Jangan nak jadi ass sangat. Cabaran terbesar kami ialah membawa kamu ke kaunter tiket dan beli tiket, bum on seat. Ini tidak mudah kerana, really, yang melihat F1 itu ialah kereta dengan rupa tak senonoh yang mencapai kelajuan 300 kilometer sejam lebih pantas dari kamu buat u-turn bila ternampak bekas makwe adalah dalam… 30 orang. 25 antaranya Mat Saleh, 2 dari Singapura, dan selebihnya orang Malaysia. 2 dari mereka dapat tiket complimentary. Eh Saripah, kamu janganlah lurus sangat. Way of saying Sherry, way of saying. 80 ribu lebih lagi punya alasan lain kenapa mereka beli tiket dan untuk yang tuduh saya mengkhianati Rock n Roll bilamana kami bawa dewa K-Pop Rain dulu tu, ingat kembali penerangan saya tadi pasal demi-negara. Dan demi negara, lebih 30 ribu orang beli tiket tahun tersebut tanpa menjejakkan kaki ke tempat penonton menyaksikan kereta aneh sedang berlumba. Kalau kamu letak pistol di kepala saya dan paksa saya come out dengan satu perkataan, saya akan cakap; atmosfera. Atmosferalah yang buat tiket dibeli dan F1 ialah sebahagian saja dari atmosfera itu. Sebahagian yang penting, sudah tentu.

F1 yang berlangsung tahun ini di SIC menjadi F1 terakhir sejak penganjuran pertama pada tahun 1999. Saya tidak mahu ulas banyak pasal itu. Saya lebih suka nyatakan di sini dengan pengalaman menjadi sebahagian warga kerja SIC sejak 5 tahun dulu, petugas-petugas di belakang tabir F1 sama ada kakitangan SIC, track marshall, medical officer, security, volunteer, grid girl, adalah antara panitia penganjur yang terbaik di dunia. Saya tidak main-main. Saya kenal mereka hampir kesemuanya. Salute.. salute.. salute.

Dan saya pasti ramai diantara mereka yang tersenyum kerana inilah kali terakhir mereka menjadi raksasa. Pesan peribadi saya kepada bekas rakan sekerja saya di sana; menjadi manusia normal not bad jugalah rupanya.